Много хора искат да разберат какво е сапиосексуален,  защото сапиосексуален“

...
Много хора искат да разберат какво е сапиосексуален,  защото сапиосексуален“
Коментари Харесай

Какво е сапиосексуален и как да разбереш ти дали си тъкъв/такава

Много хора желаят да схванат какво е сапиосексуален,  тъй като „ сапиосексуален “ не е дума, която постоянно използваме в всекидневието.

Всъщност това може да се окаже много мечтано качество. Какво е сапиосексуален? Речниците дефинират сапиосексуалните като хора, които считат интелигентността за извънредно привлекателна. Това е функционалност, която те търсят при избора на сътрудници в живота.

Сапиосексуалността или желанието за висока просветеност в противоположния пол е възходяща наклонност. Това е неологизъм или нова дума, която хората нормално не употребяват.

Критиците споделят, че думата е „ осъждаща “ и че това е нещо, което претенциозните поставят на профила си за декорация. Много хора се чудят, дали понятието се отнася до половата ориентировка на човек. Някои хора се тормозят, че сходно на други и това може да се трансформира в разбиране с негативен знак. В последна сметка обаче е мъчно да кажеш НЕ на интелигентността, нали?

А ти сапиосексуален ли си?

Вече имаш част от отговора на въпроса, какво е сапиосексуален, само че какви са характерностите на сапиосексуалността?

Може би се е случвало да получиш сигнали, че и ти си част от тази група. Тези белези на сапиосексуалността може да потвърдят твоите съмнения:

1. Нарастващо привличане

На първо място, хората ти се костват по-привлекателни откакто ги поопознаеш. Тяхната самонадеяност и държание стават по – атрактивни.

Сапиосексуалните нормално не долавят чара на другите от първия път, тъй като мозъкът е това, което притегля вниманието им. А това не се схваща незабавно. Ако си сапиосексуален, започваш да гравитираш към някого едвам откакто придобиеш концепция за неговия или нейния разсъдък.

2. Предпочиташ диалозите

Сама по себе си физическата връзка не е задоволителна за теб, в случай че си сапиосексуален. Това не значи, че не можеш да се насладиш на такава, само че значи, че умствената ангажираност те подтиква.

3. Добрата граматика е от огромно значение

Може да забележиш, че игнорираш известия от обожатели или обожателки, които употребяват къси форми, латиница, числа вместо букви и така нататък Искаш да научиш повече единствено за някой, който е на същото или по-високо интелектуално равнище от теб.

4. Цениш вътрешната хубост

Ако си сапиосексуален, ще оценяваш необработения елмаз. Няма да изпитваш привличане към някой, единствено тъй като хваща окото. Важното е какво той или тя счита, че има най-голямо значение за теб.

5. Всяко знание е привлекателно

Да не си помислиш, че сапиосексуалните правят оценка единствено енциклопедичните знания … Те биха оценили този, който знае 10 метода да измие кухненската мивка тъкмо толкоз, колкото някой, който може да изрецитира 10 поеми на Силвия Плат. Познанието под всякаква форма е бонус, щом си сапиосексуален.

Да излизаш със сапиосексуален е предизвикателство. Ето какво да правиш, в случай че обектът на твоя интерес е изключително притеглен от интелекта.

На първо място започни да изписваш вярно думи като „ реакции “, „ клевети “, „ институции “ и така нататък Това не са имена на римски императори, с цел да слагаш Й в края на думата.

Преди да изпратиш SMS или нещо на Viber на своя сапиосексуален, се увери, че изречението е граматически правилно издържано.

Посещения в музеи и картинни галерии несъмнено оказват помощ.

Накрая помни, че сапиосексуален не значи парвеню. Чувствай се свободно да признаеш, че не знаеш изключително доста по избрани тематики. Интелигентните хора не се тормозят да признаят липса на познание, просто тъй като има доста неща, които към този момент знаят.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР